Det Levende Bord er en publikumsinddragende performance, som fejrer livet.  Oplev en anderledes middag. Uden mad. Hvor fællesskabet er på menuen. Du kan spise det, lytte til det, mærke det og se det. Det er en slags anti-middag med performeren, Tina Andersen, som værtinde. Som gæst vil du blive involveret, guidet og underholdt. En sjælden sanselig oplevelse, hvor du sidder til bords med jorden.

“Middagen” varer ca. 1 time. Det er lille intimt selskab på 12 mennesker.

Se traileren ved at trykke på linket:  https://www.youtube.com/watch?v=SAsBW_TWzuw&t=7s

 

VILdSKAB har igennem 3 år eksperimenteret med middagsselskabet som en kunstnerisk ramme hvor fællesskab og samhørighed er blevet iscenesat gennem ”middagen”. Det har været en utrolig spændende proces at researche, afprøve og fejle ikke mindst. Det har stukket nye retninger ud. Statens Kunstfond bevilligede penge til at den hollandske food designer, Marije Vogelzang (NL) kunne komme til Århus for at se vores forsøg på at skabe fællesskab via det iscenesatte måltid. Hun stillede et hav af spørgsmål og gentog dette spørgsmål mange gange “why do you have food in your performance?”. Ja, så røg al maden ud og vi kastede os i stedet over emnet vand. Den japanske vandforsker Masaru Emotos bog ”De skjulte budskaber i vand” har været en kæmpe inspiration for forestillingens endelige form. Også den tyske forfatter Peter Wohllebens bog ”Træernes hemmelige liv” har været til stor inspiration.

Marije Vogelzang er internationalt kendt for hendes eksperimentelle anvendelse af mad som centralt element i hendes performances og installationer. Du kan læse mere om Marijes arbejde her: www.marijevogelzang.nl

Det Levende Bord er VILdSKABs første kunstneriske projekt. Tina Andersen er idekvinden bag den publikumsinddragende forestilling som udspiller sig som en middag hvor publikum er gæsterne. Tina Andersen agerer værtinden, der disker op med fællesskabende “retter” der forbinder dem med jorden og hinanden. VILdSKAB ønsker at gøre publikum (gæsterne) opmærksomme på værdien af deres egen tilstedeværelse, de andre gæster og verden omkring dem. Altså fællesskab på mange forskellige planer. Den store ambition har fra starten af været at give publikum en oplevelse af at være en del af noget større, en del af helheden. At vi som mennesker er forbundet med hele det store kredsløb kaldet jorden.

Det Levende Bord kan foldes ud på andre måder end det lille middagsselskab på 12 mennesker. I efteråret 2017 blev Det Levende Bord til en walk-in-performance hvor små 100 mennesker bed i bordet og lyttede til en stol. VILdSKAB skabte desuden en helt særlig version af Det Levende Bord til Århus Efterskole hvor 140 elever fik en meget anderledes frokost. Alle fik på skift rollen som vært/værtinde via et brev.  16 versioner af Det Levende Bord på samme tid, som et ekko af hinanden.

VILdSKAB har også kastet sig over fester, som tør noget andet end det gængse. I december 2017 klippede 30 arkitekter sig ind gennem en fiberdug og fandt vej til deres plads!! Pluskontoret fik fornøjelsen af et talende brød og andre små elementer fra Det Levende Bord.

Det er VILdSKABs ambition at nå ud til så mange forskellige mennesker som muligt og samle folk omkring en oplevelse, som giver dem noget at tænke over og ikke mindst tale om bagefter.

En gæst ved Det Levende Bord skrev dette: “Tak for en dejlig middag. Den gjorde mig sulten på livet!”

Idé, iscenesættelse og performance: Tina Andersen Design af bord: Maibritt Skjoldborg Jensen Tømrerarbejde: Ejvind Post og Jens Riis Lyd, lys og teknik: Alex Mørch Syerske: Amanda Axelsen Teknisk assistent: Joná Ingolfsdottir Kunstnerisk sparring: Marije Vogelzang, Marie Louise Maegaard og Ann Louise Ulsted PR, hjemmeside og fundraising: Nanna Clausen Facebook assistance: Danielle Nielsen Bogholder: Ingrid Andersen Det Levende Bord er støttet af Europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Brødrene Hartmanns Fond. Forestillingen er desuden sponsoreret af Riisfort, Tækker Group og Briacon.