Det Levende Bord

Det Levende Bord

Det Levende Bord er en sensorisk performance, som fejrer livets intense smag. VILdSKAB byder på en anderledes middag. Uden mad. En slags anti-middag med performeren, Tina Andersen, som værtinde. Som gæst vil du blive involveret, guidet og underholdt. Fællesskabet er aftenes menu. Du kan spise det, lytte til det, mærke det, tale med det og se det. Sammen undersøger I fællesskabet i trygge og uvante rammer omkring et bord. En sjælden sanselig oplevelse, hvor du sidder til bords med jorden.

“Middagen” varer ca. 1 time. Det er lille intimt selskab på 12 mennesker.

Se trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SAsBW_TWzuw&t=7s

 

Formålet med Det Levende Bord er at skabe en kunstnerisk ramme (middagsselskabet), hvor publikum (gæsterne) bliver opmærksomme på værdien af sin egen tilstedeværelse, hinanden og verden omkring dem. Det levende Bord handler kort fortalt om fællesskab på mange planer, der gennem “middagen” bliver iscenesat og gjort sanseligt.  VILdSKAB stræber mod at give publikum en oplevelse af at være en del af noget større. Som mennesker er vi en del af et kredsløb – noget, der er større end os selv.

VILdSKAB samarbejdede med den internationalt anerkendte food-designer Marije Vogelzang i udviklingen af Det Levende Bord. Hun er kendt for hendes eksperimentelle anvendelse af mad som centralt element i performances og installationer. Du kan læse mere om Marijes arbejde her: www.marijevogelzang.nl.

 

Det Levende Bord kan foldes ud på andre måder end det lille middagsselskab på 12 mennesker. I efteråret 2017 blev Det Levende Bord til en walk-in-performance hvor små 100 mennesker kom forbi og bed i bordet og lyttede til en stol. VILdSKAB skabte desuden en helt særlig version af Det Levende Bord til Århus Efterskole hvor 140 elever fik en meget anderledes frokost. Alle fik på skift rollen som vært/værtinde via et brev. 16 versioner af Det Levende Bord på samme tid, som et ekko af hinanden.

VILdSKAB har også kastet sig over fester, som tør noget andet end det gængse. I december 2017 klippede 30 arkitekter sig ind gennem en fiberdug og fandt vej til deres plads!! Pluskontoret fik fornøjelsen af et talende brød og andre små elementer fra Det Levende Bord.

Det er VILdSKABs ambition at nå ud til så mange forskellige mennesker som muligt og samle folk omkring en oplevelse, som giver dem noget at tænke over og ikke mindst tale om bagefter.

 

En gæst ved Det Levende Bord skrev dette:

“Tak for en dejlig middag. Den gjorde mig sulten på livet!”

 

 

  

  

Det Levende Bord er støttet af Europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Brødrene Hartmanns Fond. Forestillingen er desuden sponsoreret af Riisfort, Tækker Group og Briacon.